Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009



πράσινο+μπλε

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009







Το περιοδικό για το περιβάλλον Πράσινο+Μπλε σε συνεργασία με το WWF Ελλάς


και την Δνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας, διοργάνωσε εκδήλωση για το περιβάλλον, με θέμα " ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ".


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2009 ημέρα Κυριακή στις 11.00 πμ,


στην Αίθουσα της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι και απευθυνόταν στους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την έναρξη περιβαλλοντικών δράσεων και φυσικά τη δραστηριοποίηση όλων προς αυτή την κατεύθυνση.


Το WWF Ελλάς ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε τους παρευρισκόμενους, με χιουμοριστικό θεατρικό δρώμενο για τις κλιματικές αλλαγές, ενώ η ομάδα του έδωσε συμβουλές για το πώς μπορούμε όλοι μαζί να δράσουμε. Προβλήθηκαν videos οικολογικού περιεχομένου του WWF & BBC, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με χορωδία μαθητών του 1ο Γυμνασίου Μεσολογγίου.



Χαιρετισμούς απεύθυναν στους μαθητές: εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, ο Αντινομάρχης κος Κατσούλης εκ μέρους της Νομαρχίας, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κος Αναγνωστόπουλος, ο Δντης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νιας κος Παλαιολόγος, καθώς και ο προϊστάμενος περιβαλλοντικών προγραμμάτων της ίδιας Δνσης κος Καλογεράς.



Στο ρόλο του WWW Ελλάς και την προσπάθεια που καταβάλει, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφέρθηκε η υπεύθυνη εθελοντών WWF Ελλάς, κα Λαζάρου.



Με την έναρξη της εκδήλωσης διαβάστηκε γραπτός χαιρετισμός προς τους μαθητές, της Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων, κας Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε « την ανάγκη ανάπτυξης και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας στη νέα γενιά, η οποία θα κληθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα ».


«..Οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας το μέλλον που τους αξίζει », κατέληξε στην επιστολή της η Υφυπουργός και δεσμεύτηκε να είναι διπλά τους, στηρίζοντας τέτοιες πρωτοβουλίες.



«… Ήμαστε εδώ ανοιχτοί να ακούσουμε κάθε ανησυχία σας, κάθε προβληματισμό σας, αλλά πάνω από όλα τις προτάσεις σας, για ενέργειες που θα αφυπνίσουν την κοινωνία μας. Που θα την κάνουν να σκεφτεί ότι δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για να μένουμε αδρανείς, απέναντι στις κλιματικές αλλαγές και στην καταστροφή του πλανήτη μας» , ανέφερε στην ομιλία του ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Πράσινο+Μπλε ,κος Τάσος Ξύδης.



Την εκδήλωση και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών, χαιρέτησαν μέσω βιντεοσκοπημένων χαιρετισμών οι παρουσιαστές της εκπομπής της ΕΡΤ ‘ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ’


Ρένια Τσιτσιμπίκου και Γιώργος Αμυράς, καθώς και από τον καλλιτεχνικό χώρο, οι ερμηνευτές


Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Λάκης Παπαδόπουλος.




ΧΟΡΗΓΟΙ της εκδήλωσης ήταν :


ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ


ΓΕΡΜΑΝΟΣ κατ/τα


THEOXENIA HOTEL Μεσολογγίου




Τάσος Ξύδης


Υπεύθυνος Έκδοσης


Πράσινο+Μπλε


Τηλ/fax 26340 91726


Mobile. 693 6052888


e.mail xidis@depend.gr


prasino.mple@hotmail.com δείτε τις δράσεις μας σε video στο....www.ecomagazin.gr